sauna && diet

aha , tajuk aku hari nih sauna & diet .

haa , setelah sekian lama meninggalkan dunia blog .

baru lah aku terasa nak menulis balik sbb kebelakangan nih aku gila stress .

dgn cara nih , aku agak rasa lega wpun sikit .

well , aku mula sauna sauna nih since 20 oct aritu .

na kurus punya pasal . aku mula berdiet pada hari yg sama .

aku berdiet sbb aku mengejar chenta !

haha . mmg aku mengejar cinta tp itu bukan tujuan utama .

tujuan aku untuk kesihatan && janji aku .

aku pena berjanji pada sahabat baik aku && aku rasa ini lah masanya .

selama nih aku tertanya tanya bila lah masanya aku betul betul semangat nak kurus .

aku penah diet beberapa kali , tp hangat hangat taik ayam jela . kejap je .

tp , bila aku dh mula turun 7 kg dlm masa 11 hari .

aku mmg gila bersemangat !

aku langsung tak sangka yg aku turun berat dgn mudah && cepat .

dan aku kira ini kejutan terbaik untuk family , kawan kawan && of course si dia yg sgtt aku sygg .

aku boleh katakan dia adalah sebab kenapa aku bersemangat untuk kurus .

sesetengah org akan anggap aku gila sbb sggup kurus demi cinta .

but jika difikir secara positif , itu bonus ! sbb yg untung adalah diri aku bukan dia .

tp , family adalah org yg sgtt mmber sokongan .

&& kwn kwn adalah cabaran buat aku . kene perli ke kutuk ke aku ta kesa pun .

aku na cuba buktikan . aku tanak heboh hebaoh sbb nanti if ta jadi yg malu aku jugak .

hehe ;))

Advertisements

Leave a comment »

si dia .

for first entry nih .

aku memperkenalkan si dia yg mungkin lepas nih akan disebut sebut dalam coretan aku .

well , si dia nih bukan lah bf aku pun .

cuma impian tu ada la . aku kenalkan dia sbg “bell” .

kami kenal dr internet dann pena bjumpa beberapa kali .

dia tua agak jauh dari aku dann dia seperti magnet yang suda melekat dalam hati aku .

haha ;))

paham paham saje , oke ?

well , aku akan cerita kisah first time kami jumpa dann kisah kisah lain .

tp , dalam entry yang seterusnya lah .

Leave a comment »